Så kan du anlita städhjälp

Det kan ofta vara svårt att få tiden att räcka till för alla sysslor i vardagen. Du behöver arbeta, ta hand om familjen och även ha tid för nöjen och att träffa vänner. Då kan det kännas tungt att också behöva hinna med all städning som måste utföras för att ha ett trivsamt hem. Att anlita städhjälp kan därför vara en stor förbättring i vardagen och leda till högre livskvalitet.

Hur ofta behöver du städhjälp?
Det första du bör fundera över är hur ofta du behöver städhjälp i hushållet. Många städfirmor kan erbjuda hemstädning för enstaka tillfällen eller återkommande, helt baserat på dina behov. Du kanske vill prova på en första gång för att se hur resultatet blir och om det fungerar just för dig. Då kan du boka en provstädning vilket brukar finnas i utbudet hos de flesta städfirmor. En del erbjuder också ett nedsatt pris för en provstädning, vilket är fördelaktigt när du behöver utv

Pusta fönster

ärdera städfirmans kvalitet och bemötande.

Vilken sorts städhjälp behöver du?
En annan sak som är viktig i sammanhanget är hur dina behov ser ut i förhållande till städning. I många städabonnemang ingår en viss mängd moment, specificerade i offerten. Om dessa moment saknas i beskrivningen är det klokt att efterfråga dem hos firman innan du tecknar abonnemang. På så vis säkerställer du att du blir nöjd med slutresultatet. I dessa vanliga moment brukar det ingå saker som dammtorkning, dammsugning, avtorkning av vitvaror och rengöring av badkar. Du kanske behöver hjälp med något extra i ditt hem? Ta upp det med städföretaget i förväg så kan du njuta av ett välstädat hem varje dag.

Punkter att ta med i offertförfrågan
När du vet vilken sorts städhjälp som behövs och i vilka tidsintervaller kommer nästa steg, att skriva en punktlista som ska finnas med i offertförfrågan. Här kan du ta med bostadsort, vilka tider du vill ha städning samt önskat datum då städningen ska påbörjas och avslutas. Antal kvadratmeter är bra att ta med, då det ger städfirman bättre möjlighet att ge en korrekt prisuppskattning. Specificera också antal rum som ska städas och vilken typ av bostad du lever i. Du kanske har husdjur, eller vill att firman ska använda särskilda städmaterial som ekologiska och giftfria rengöringsmedel.

Träffa städfirman
Om du beslutat dig för en städfirma baserat på de offerter du har fått in är det bra att först hålla ett möte. Via en personlig kontakt kan du avgöra om detta är en firma du kan ha förtroende för. Kolla upp om städfirman har försäkringar, kvalitetsstämplar eller miljömärkningar som du bör känna till.