Så får du råd med din takrenovering

Planerar du att genomföra en takrenovering med takläggarengöteborg.se, men har svårt att få ihop en budget som verkligen håller? Att renovera taket är något du kan göra av flera anledningar. Det kan t.ex. handla om att ditt tak är trasigt och behöver repareras, men det kan också handla om att du vill ändra husets utseende eller att du vill ha ett tak i ett mer underhållsfritt material.

I Sverige finns det gott om duktiga och noggranna takläggare du kan använda dig av, men för att vara säker på att du har råd med arbetet bör du alltid jämföra innan du väljer. Det gör du enklast genom att efterfråga offerter från flera olika företag och därefter se var du får bäst tak för dina pengar. Naturligtvis måste du också se till att du har en budget som kan hantera de kostnader som din takrenovering kommer att innebära. Det är inte alltid lätt att veta om det är ett lån du ska använda dig av eller om du ska satsa på att ta pengar från semesterkontot. Här nedan listar vi några bra finansieringsalternativ som gör att du får råd med din takreparation.

3 bra finansieringsalternativ för din takrenovering
Har du ett tak som inte fungerar optimalt är det viktigt att du åtgärdar problemet direkt. Annars är risken stor att ditt tak inte kan stå emot väder och vind och att du kan få problem med fukt, mögel och vattenskador. Se därför till att du underhåller ditt tak med jämna mellanrum och att du kontrollerar det minst två gånger om året.

Ansök om ett privatlån – Med hjälp av ett privatlån kan du reparera eller byta tak med en duktig takläggare. Ett privatlån gör det möjligt att låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet, samtidigt som du inte behöver berätta för banken vad du ska använda pengarna till. D

Arbeta på taket

u kan även ansöka direkt på webben och använda en låneförmedlare för att hitta bästa alternativet.

Nyttja ROT-avdraget – ROT-avdraget gör det inte möjligt för dig att finansiera hela takrenoveringen, men du kan fortfarande använda dig av det för att minska kostnaden rejält. Med ROT-avdraget får du nämligen 30 % reducering på arbetskostnaden. Du behöver inte själv göra ansökan hos Skatteverket, utan detta är något som takfirman har ansvar att hjälpa dig med.

Gör en del av arbetet själv – Om du gör det mesta av din takrenovering på egen hand blir det lättare för dig att finansiera kostnaderna för en hantverkare. Om du bara har kunskapen som krävs kan du till och med göra hela renoveringen från början till slut. Vid anlitande kan du med fördel använda ett eventuellt sparkonto som finansieringsstöd.