Allt om hemstäd

Allt oftare kan vi höra talas om firmor som erbjuder hemstäd. Det är inte så konstigt, med tanke på att vi blir alltmer upptagna. Vi har arbeten, relationer, träning, matlagning och många andra måsten i vår vardag. Därför kan det vara svårt att hinna med allt och dessutom göra ett bra jobb. Med hemstäd kommer många fördelar som är värda att fundera på. Nedan tittar vi på vad du behöver veta om just hemstäd!

Varför hemstäd?
Som nämnt har de flesta av oss mycket att göra. Något som ofta tar upp mycket tid är städningen, framförallt om man har barn eller vill ha det rent och snyggt hela tiden. Att då få hjälp av en flyttfirma gör att du kan lägga tiden på annat. Dessutom får du ett riktigt hygieniskt hem fritt från smuts, bakterier och virus. Det är alltid viktigt, men kanske framförallt nu i pandemitider.

När du har hemstäd till ditt förfogande har du en sak mindre att tänka på. Det gör att du blir mindre stressad och får mer tid till viktigare aktiviteter eller till att ta hand om dig själv. Hemstäd är därför positivt både fysiskt och psykiskt.

Så hittar du rätt städföretag
För att få hemstäd av hög kvalitet är det viktigt att välja en seriös städfirma. Genom en enkel sökning på internet hittar du snabbt en rad olika firmor. Det är viktigt att jämföra åtminstone ett par aktörer innan du väljer.

Ett vanligt misstag är att titta på priset, vilket man kan förstå. Samtidigt bör man vara medveten om att priset kan vara en reflektion av företagets professionalism och tjänsternas kvalitet. En firma med betydligt lägre priser än andra företag i området kan vara en nystartad verksamhet som vill locka kunder, men det kan också vara en mindre seriös firma.

För att få en konkret bild av hur en städfirma kan hjälpa dig bör du be om en offert. Berätta gärna hur ofta du vill ha hjälp och hur pass omfattande städningen ska vara. Ju mer detaljerad du är, desto enklare blir det för firman att plocka fram ett exakt prisförslag.

Tips för lyckat hemstäd
För att välja rätt städfirma och få ut det mesta av hemstäd rekommenderar vi tipsen nedan:

• Kontrollera att städfirman har organisationsnummer och F-skattesedel.
• Undersök om firman har försäkring som täcker en eventuell skada under städningen.
• Läs ett par recensioner, exempelvis Google reviews, om företaget innan du anlitar dem.
• Gör en tydlig lista över vad du vill ha städat och hur ofta.
• Fundera på om du vill ha samma person som städar varje gång.
• Fråga hur personalen hanterar nyckeln till din bostad.